Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفاوت در نحوه پذیرش آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی در دانشگاه فرهنگیان با دیگر گروه‌های معلمان موجب اعتراض و تجمع آن‌ها در مقابل مجلس شد.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش‌وپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، برگزاری آزمون دومرحله‌ای برای آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی به‌منظور راه‌یابی آن‌ها به دانشگاه فرهنگیان و درنتیجه به‌کارگیری در آموزش‌وپرورش و نگرفتن این آزمون از دیگر گروه‌های معلمان یعنی حق‌التدریسی‌ها، ضمن خدمتی‌ها و معلمان پیش‌دبستانی موجب اعتراض معلمان نهضت سوادآموزی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌این‌ترتیب جمعی از آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی صبح امروز ۱۸ خردادماه از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و خواستار حذف آزمون تبعیض آموز شدند. این نخستین تجمع اعتراض‌آمیز در مقابل مجلس یازدهم بوده است.

وعده‌های قبلی در مورد استخدام آموزش‌دهندگان نهضت عملی نشده است

تجمع‌کنندگان که پیش‌تر تجمعات مشابهی را در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مرتبط برپا کرده‌اند، گفتند که در زمان تجمعات قبلی تعدادی از نمایندگان مجلس و مدیران نهادهای بخش دولتی قول پیگیری مطالباتمان را دادند که پس از گذشت چندین سال این وعده‌ها هنوز عملی نشده است.

آموزش‌وپرورش نباید دوگانه برخورد کند/ معترضین از سراسر کشور آمده‌اند

یکی از معلمان خانم حاضر در این تجمع به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: در حال حاضر از 4 گروه معلمان نهضت سوادآموزی، حق‌التدریسی‌ها، ضمن خدمتی‌ها و معلمان پیش‌دبستانی این آزمون فقط از معلمان نهضت گرفته می‌شود و این بی‌عدالتی است.

وی افزود: ما بالای ده سال تا 14 سال در نهضت کار کردیم و جوانی‌مان را در این راه گذاشته‌ایم و با زحمت دوچندان برای راضی کردن سوادآموزان برای سوادآموزی کارکرده‌ایم و حالا با این برخورد دوگانه مواجه شدیم که برای دیگران آزمون نگذاشته‌اند و ما باید آزمون بدهیم و امروز اینجا جمع شده‌ایم که تکلیف ما را روشن کنند.

این معلم ادامه داد: تجمع‌کنندگان از استان‌های لرستان، خوزستان، گلستان، کردستان، کرمانشاه و کهگیلویه و بویر احمد و خیلی از استان‌ها حضور دارند.

مدرک تحصیلی و سوابق بیشتری داریم

یکی دیگر از معلمان حاضر در این تجمع در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش‌وپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: ما آموزش‌دهنده‌های نهضت سوادآموزی از سراسر کشور هستیم و خواهان رفع تبعیض میان خودمان و دیگر گروه‌های آموزشی هستیم. چرا سه گروه دیگر باید بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان شوند و ما که سال‌های زیادی از عمرمان را صرف سوادآموزی کرده‌ایم باید آزمون بدهیم.

وی افزود: بسیاری از ما سوابق بیشتری داریم و مدارک تحصیلی بیشتری نسبت به آن‌ها داریم و اگر قرار است آزمونی برقرار شود باید برای 4 گروه باشد و اگرنه باید از هیچ‌کدام از گروه‌ها آزمون نگرفته و آزمون را برای ما هم حذف کنند.

این معلم به اشتباه صورت گرفته در برآورد تعداد این معلمان اشاره‌کرده و گفت: ما جمعاً 23 هزار معلم بودیم که سازمان نهضت سوادآموزی به اشتباه آمار یک‌صد و 23 هزار نفر را داده بود و همین مسئله را پیچیده‌تر کرده است.

آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی باید دو آزمون بدهند 

در همین رابطه پرویز کوثری معاون توسعه و مدیریت پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی در گفتگویی اعلام کرد: آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی به شکل مستقیم با آموزش‌وپرورش کار نمی‌کنند و زیر نظر شهرستان‌های استان‌ها فعالیت دارند که البته آن‌هم به شکل مستقیم نیست و به‌صورت غیرمستقیم و باواسطه است.

وی ادامه داد: نکته دیگر این است که هیچ تعهدی در ارتباط با آموزش‌دهندگان در موضوع استخدام وجود ندارد، کما اینکه سایر مؤسسات و شرکت‌هایی که در کل کشور کار می‌کنند نیروی انسانی را به کار می‌گیرند، اما هیچ تعهد استخدامی،‌ مترتب آن‌ها نیست و این قاعده نسبت به آموزش‌دهندگان نیز وجود دارد.

کوثری گفت: در سال ۹۵ مجلس شورای اسلامی طرحی را ارائه کرد که آموزش‌دهندگان نیز مانند دیگر افراد فعال در آموزش‌وپرورش باشند، یا حتی بتوان یک‌قدم برای حل مشکل آن‌ها برداشت. درنهایت یک قانون برای این دسته از افراد مصوب شد که شامل کسانی می‌شود که پیش از سال ۹۲ سابقه سوادآموزی در نهضت را داشته و هرکسی به دو نفر یا بیشتر آموزش داده است.

معاون توسعه و مدیریت پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی در تشریح این قانون گفت: اگر آموزش‌وپرورش در هر نقطه از کشور نیاز به حق‌التدریسی دارد، می‌تواند از وجود این افراد به‌عنوان حق‌التدریس و بدون تعهد استخدام استفاده کند.

وی توضیح داد: این قانون چهار گروه را مشخص کرده است؛ سه گروه اول کسانی هستند که می‌توانند بر اساس درخواست نیرو توسط اداره استخدامی به آموزش‌وپرورش، وارد دانشگاه فرهنگیان شوند، آموزش ببینند و سپس آزمون بدهند. اگر این افراد در آزمون قبول شدند به استخدام درمی‌آیند، اما گروه چهارم آموزش‌دهندگانی هستند که باید دو آزمون بدهند و اگر در اولین آزمون قبول شدند، تازه می‌توانند وارد دانشگاه‌ فرهنگیان شوند و سپس آزمون بعدی را بدهند.

کوثری گفت: اعتراض افرادی که مقابل مجلس تجمع کردند، در همین خصوص است. آن‌ها معترض هستند که چرا مجلس گفته آن سه گروه نیازی نیست آزمون اولیه را بدهند و این‌ها که گروه چهارم هستند، باید حتماً در آزمون ورودی شرکت کنند.

 وی افزود: نکته دوم این است که در این قانون آمده است؛ اگر در گروه چهارم،‌ فردی در آزمون ورودی اولیه قبول نشود به‌طور کل حذف خواهد شد. ازاین‌رو آموزش‌دهندگانی که معترض هستند، نگرانی‌شان این است که در صورت عدم قبولی، حتی حق‌التدریس را از دست خواهند داد.

معاون توسعه و مدیریت پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی در پاسخ به این سؤال که آیا امکان تجدیدنظر در این زمینه وجود دارد یا خیر؟ گفت: احتمال آن ضعیف است، آموزش‌وپرورش اعلام کرده هرکسی بتواند تنها ۵۰ درصد نمره را کسب کند، قبول است. این‌یک نکته قوت است یعنی اگر کسی نصف نمره را کسب کند، در آزمون قبول می‌شود. به نظر من کسی که نمی‌تواند ۵۰ درصد نمره را کسب کند، شاید نتواند معلم مناسبی باشد.

وزیر آموزش‌وپرورش: برابر قانون آزمون آموزش‌دهندگان نهضت حتماً برگزار می‌شود

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش‌وپرورش هم امروز در حاشیه نشست مشترک خود با معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با مدیران استارتاپ های آموزشی در رابطه با اعتراض آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی در مقابل مجلس شورای اسلامی گفت: قانون به‌صراحت گفته است که این‌ها باید آزمون بدهند.

وی افزود: علت اعتراض آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی تعویق برگزاری آزمون نیست و می‌گویند آزمون اصلاً نباید برگزار شود.

وزیر آموزش‌وپرورش توضیح داد: آزمون برای این ماه در نظر گرفته شده بود که به دلیل شرایط کرونا به ماه بعد موکول ده و هر زمان که امکانش باشد آزمون حتماً برگزار می‌شود.

حال باوجود اعتراضات پرشمار آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی و تجمع آن‌ها از سراسر کشور در مقابل مجلس شورای اسلامی و تأکید وزیر آموزش‌وپرورش بر برگزاری، شاید باید منتظر بررسی این موضوع در مجلس باشیم تا از این طریق در شرایطی که پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آتی به دلیل بازنشستگی جمع کثیری از معلمان به میزان بیشتری کادر آموزشی نیاز داریم، راه بر هرگونه خطای احتمالی برای استفاده از فرصت حضور این افراد در بدنه آموزش‌وپرورش بسته شود.

انتهای پیام/4145

منبع: آنا

کلیدواژه: تجمع اعتراض تجمع معلمان معلمان تجمع معلمان نهضت سوادآموزی آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی سازمان نهضت سوادآموزی نهضت سوادآموزی وزیر آموزش وپرورش مجلس شورای اسلامی دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور مقابل مجلس آزمون بدهند گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۵۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از معلمان سرآمد استان تهران با حضور وزیر آموزش‌وپرورش

آیئین بزرگداشت و تکریم از معلمان نمونه شهرستان‌های استان تهران با حضور معلمان سرآمد در مجتمع فرهنگی ایوان ری برگزار و ۱۵ معلم سرآمد از شهرستان‌های استان تهران تجلیل شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، آیین "معلم سرآمد" ویژه بزرگداشت و تکریم از معلمان نمونه شهرستان‌های استان تهران شامگاه چهارشنبه با حضور رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش‌وپرورش، علیرضا فخاری، استاندار تهران، مسعود بهرامی، مدیرکل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران و جمعی از فرمانداران و مسئولان استانی به همراهی معلمان سرآمد استان تهران در مجتمع فرهنگی ایوان ری برگزار شد.

رضا مراد صحرایی در این مراسم با تأکید بر اینکه آموزش‌وپرورش کانون خلق آینده کشور است، اظهار داشت: پیشرفت، توسعه و الگوی موفقیت شدن از طریق آموزش‌وپرورش امکان نمود پیدا می‌کند و معلم مرکز ثقل تحولات است و تحولات کشور ما به‌اندازه سطح کوشش او است.

وی با بیان اینکه معلم معمار هویت آینده است، افزود: قد هیچ‌ جامعه‌ای از قد معلمانش بلندتر نیست یعنی اگر می‌خواهیم جامعه‌ای سرافراز باشد باید معلمان را سرافراز کنیم و اگر جامعه‌ای پیشتاز می‌خواهیم این مسیر پیشتازی از طریق معلمان میسر می‌شود.

وزیر آموزش‌وپرورش در ادامه گفت: ما آن‌گونه خواهیم بود که امروز معلمانمان می‌خواهند بنابراین باید بکوشیم که معلم در جامعه عزت، حریم و احترام داشته باشد.

مراد صحرایی تصریح مرد: امروز رهبر معظم انقلاب فرمودند تکریم معلم برای همه لازم است و به معنای تکریم نعلیم و تربیت است که زمینه اعتلای کشور را فراهم می‌کند و هیچ‌چیز را جز از مسیر آموزش‌وپرورش نمی‌توانیم به دست آوریم.

مسئولین مکلف به حل مشکلات معلمان هستند

در ادامه این مراسم علیرضا فخاری، استاندار تهران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره تمامی شهدا و ایثارگران خانواده بزرگ معلمین کشور به‌ویژه استاد شهید مرتضی مطهری، اظهار داشت: در جنگ تحمیلی شاهد شهادت 158 شهید معلم در شهرستان‌های استان تهران و شهادت 743 شهید دانش‌آموز بودیم که با هدایت و راهنمایی معلمانشان به فیض شهادت رسیدند.

وی با بیان اینکه معلم هادی و راهنمای جامعه است افزود: بعد از وراثت و خانواده، عنصر سوم مؤثر در زندگی بشر محیط است که بخش عمده‌ای از آن فضا در اختیار معلمان است.

استاندار تهران گفت: تمامی مسئولین مکلف به حل مشکلات و ارتقای سطح منزلت معلمان هستند و منزلت معلمان به هر نحو ممکن باید حفظ شود.

دولت دنبال رفع دغدغه‌های معلمان است + فیلم

مسکن فرهنگیان شهرستان‌های استان تهران در شهر پرند کلید خورد

همچنین مسعود بهرامی، مدیرکل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران، اظهار داشت: مسکن فرهنگیان در شهر پرند شهرستان رباط‌کریم کلید خورد و در تلاش هستیم تا اتفاقات خوبی را در این حوزه شاهد باشیم.

وی افزود: بعد از فراخوان بین همکاران فرهنگی حدود 4 هزار نفر از فرهنگیان مخاطب این طرح بودند که با پیگیری‌های انجام شده تأدیه مشمولان طرح ملی مسکن اخذ شد.

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران در ادامه گفت: امروز با افتخار اعلام می‌کنیم، همکاران فرهنگی مشمول مسکن ملی خانه‌دار خواهند شد.

گفتنی است، ویژه‌برنامه تکریم و تجلیل از معلمان سرآمد شهرستان‌های استان تهران با برپایی غرفه‌هایی از دستاوردهای معلمان نمونه در مدارس برگزار و 15 معلم سرآمد از شهرستان‌های استان تهران به دست مسئولان تجلیل شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از معلمان سرآمد استان تهران با حضور وزیر آموزش‌وپرورش
  • برگزاری آزمون استخدامی «معلم پرورشی» و «ورزش»؛ فردا جمعه/ ۱۹ هزار مربی اول مهر وارد مدارس می‌شوند
  • تقویت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم
  • همه فارغ‌التحصیلان دانشگاه بخوانند؛ بزرگترین استخدام تاریخ ایران برگزار می‌شود +جزئیات
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • برگزاری جشنواره خوشنویسی «کاتبان وحی» ویژه دانش‌آموزان مقطع ابتدایی
  • واریز «هدیه روز معلم» به حساب فرهنگیان؛ امشب
  • آزمون استخدامی آموزش وپرورش استان در۴۵ حوزه امتحانی برگزار می شود
  • تکذیب پیوست نامه وزیر درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ خط و نشان صحرایی برای رئیس سازمان نوسازی
  • معلمان معمار آینده نظام هستند